detail_img

06-05-2024

Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak, on yılı aşan saha tecrübemizle bu sene de Bangladeş’ten Bosna’ya, Malezya’dan Kenya’ya onlarca ülkede Kurban Bayramı vesilesiyle milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz.



Dernek yetkilileri ve gönüllülerimiz ile 2023 yılında “Kardeşliğin Adı Kurban” sloganıyla savaş, açlık ve kıtlıkla mücadele eden mazlum ve mağdur insanların acılarını bir nebze de olsun hafifletmek, bayram sevincini yaşamalarına katkıda bulunmak amacıyla yola çıkmıştık. Geçen yıl 3 kıtada, 35 ülkede, 51 bin hisse kurbanla bir milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaştık. 12 binden fazla kıyafet dağıtımının yanı sıra balon ve şekerler ile de binlerce çocuğun bayramı güler yüzle karşılamasına aracılık ettik.



Söz konusu yardımların büyük kısmı Afrika ve Asya ülkelerinde dağıtılırken; bitmek bilmeyen çatışmaların gölgesinde yaşayan Yemen’de ve uzun süredir İsrail işgali altında olan Filistin’de de kurban faaliyetleri gerçekleştirdik.

Bu sene de aynı heyecan ve adanmışlık ile yola çıkacak derneğimiz, 2024 Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında yurt dışı hisseler için 4.500 ₺, Yemen için 6.000 ₺, Suriye için 9.000 ₺ ve yurt içindeki kesimler için de 12.000 ₺ bağış bedeli belirledik.



Ayrıca İsrail’in 7 Ekimden bu yana sürdürdüğü şiddetli saldırılar karşısında çok zor durumda bulunan Gazze halkına ulaştırılması için, kesilen kurban etlerinin pişirilip hazır bir şekilde konserveler ile dağıtılması noktasında altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz.



Bu noktada kardeşlik, sevgi ve paylaşma gibi ahlaki değerlerin yoğun olarak yaşandığı Kurban Bayramı’nda daha fazla ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek adına siz hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz. Aynı zamanda kesilen kurbanların video kayıtlarını SMS yolu ile bağışçılarımıza göndereceğimizin de altını özellikle çizmek istiyoruz.

Bu haberleri incelediniz mi?

02-01-2019
Kış Şartlarında Suriye'de Yaşam

Kış Şartlarında Suriye'de Yaşam

Devamını Oku
07-07-2016
Ramazan’da 180 Binden Fazla Kardeşimizi İftar Sofralarımızda...

Ramazan’da 180 Binden Fazla Kardeşimizi İftar Sofralarımızda Ağırladık

Devamını Oku
07-12-2017
Kudüs Hakkında Basın Açıklaması

Kudüs Hakkında Basın Açıklaması

Devamını Oku