detail_img

07-08-2021

27-28 Temmuz günlerinde başlayıp ülkemizin ciğerlerini yakan yangınlar el birliğiyle söndürülüyor. 44 ilimizde çıkan bu 197 yangınla ülkemizin ekolojik dengesi ciddi bir biçimde zarar gördü. Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak sahada hem yangın söndürmede aktif rol oynuyoruz hem de afetzedelerin ihtiyaçları için yardım faaliyetlerimize devam ediyoruz.


Binlerce hektar ormanın küle döndüğü elim yangınlarla birlikte bölgede geçimini hayvancılıkla kazanan vatandaşlarımızın bir kısmı hayvanlarına yem ve saman temin etmede ciddi sıkıntı yaşadılar. Bölgede bir yandan yangınların söndürülmesinde görev alırken bir yandan da diğer yangın söndürme personellerine ve halka ekipman ve gıda desteğine devam ediyoruz. Bu yardımlarda masum hayvanlar da unutulmuyor. Afetin mağduriyetiyle ihtiyaç sahibi olan çiftçilerin kapılarının önlerine saman ve büyükbaş/küçükbaş hayvan yemi bırakıldı. 320 balya saman ve 220 çuval yem bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.


Bu çalışmalara ek olarak yangınların büyük çoğunluğunun söndürülmesi ve kontrol altına alınmasıyla yeni bir sorumluluk omuzlarımıza binmiş durumda. Bu tahribi olabildiğince hızlı şekilde tamir etmek amacıyla harekete geçtik. “İyilikle Yeşersin” diyerek yanan ormanlarımıza yeni fidanlar dikmeyi projemizi hayata geçirdik. Bu kampanya kapsamında zarar gören ormanlarımız, hayırseverlerin bağışladığı fidanlarla tekrar yeşerecek.

Bu haberleri incelediniz mi?

12-12-2013
Suriyeli kardeşlerimize yardımlar devam ediyor

Suriye Un Dağıtımı

Devamını Oku
20-04-2019
Ramazan'da 40 Ülkedeyiz

Ramazan Her Yerde Ramazan

Devamını Oku
13-02-2017
Türkiye İçerisindeki Yetim Eğitim Merkezimizi Hizmete Açıyor...

Yetim Eğitim Merkezi

Devamını Oku