detail_img

27-05-2021

Hayrat İnsanî Yardım Derneği, başta Türkiye olmak üzere Sri-Lanka, Filistin, Suriye, Sudan, Kamboçya, Somali, Çad, Endonezya ve daha birçok ülkede ihtiyaç sahibi 10 bini aşkın yetim çocuğa destek veriyor.


Savaşlar, doğal afetler ve çatışmalar neticesinde günde ortalama 10 bin çocuk yetim kalıyor. Dünyada yetim çocukların sayısı 200 milyonu aşmış durumda. Resmi olmayan rakamlara göre bu sayı 400 milyondan fazla. Sahipsiz kalan çocukların eğer ellerinden tutan birileri olmazsa kimi zaman suç örgütlerinin kimi zamansa organ mafyalarının ellerine düşmekte .


Hayrat Yardım, yetimleri dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korumak ve onların hem maddi ihtiyaçlarını hafifletmek hem de manevi ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla “Yetime Umut Ol” projesini başlattı. Bu proje kapsamında, bağışçılar “Yetim Hamisi” sıfatıyla doğrudan bir yetimin hamiliğini üstleniyor ve aylık yapılan bağışla bir yetimin kırtasiye, giyim, gıda gibi ihtiyaçlarını karşılamaya vesile oluyor. Hamilik programına göre aylık 125 TL ile bir yetimin çeşitli ihtiyaçları karşılanabiliyor. Aynı zamanda tek seferde de 1 yıllık hamilik bedelini bağışlama imkanı sunuluyor.


Proje hâl-i hazırda devam ederken geçtiğimiz 22 Mayıs günü Hayrat Yardım, bağışçılarına teşekkür ederek hami sayısının 10 bine ulaştığını duyurdu. Böylece 10 bin hami, 10 bin yetimin ihtiyaçlarını her ay karşılayarak onlara yardım elini uzatıyor.



Dünya İyilikle Değişir.

Hayrat Yardım


Bu haberleri incelediniz mi?

26-01-2017
Azez'de Binlerce Aileye Yardım Ulaştırdık

Azez'de Binlerce Aileye Yardım Ulaştırdık

Devamını Oku
30-12-2016
Halepli Kardeşlerimize 180 Tırlık Yardım

Halepli Kardeşlerimize 180 Tırlık Yardım

Devamını Oku
22-01-2021
Tel-Abyad İnsani Yardım Hastanesi

Tel-Abyad ve çevre halkı için hastane yapımına başlanıldı.

Devamını Oku